Hvem tester sports bh’erne?

Da iForm offentliggjorde sin sports bh test på facebook var første kommentar (fra en, der hed Heidi):  “Det er rigtig fint med en test af sports-BH’er, men jeg oplever at de alligevel ikke kan “holde fast” når jeg løber eller er til spinning, selvom de er testvinder i jeres blad”.

Det er simpelthen en super god pointe. For rigtig mange kvinder oplever at de sports bh’er andre synes godt om bare ikke passer til dem.

Hvordan kan det være at et stort blad som iForm laver en stor test og alligevel stemmer den ikke overens med Heidi’s (og mange andres) opfattelse af virkeligheden?

Efter min mening er en af årsagerne at man vælger at bruge ganske få testpersoner og kun tester sports bh’erne i nogle enkelte størrelser. Det er helt fint at teste sports bh’en i f.eks str. 75E. Men det er så det. Så er den testet i 75E og den testperson syntes godt om den. Men så skriv da det istedet for at generalisere det op til at sports bh’en er fantastisk til stor barm.

iForm sports bh testen har heldigvis de sidste par år opdelt testen i to dele – en test til stor barm og en test til lille barm. Men når det er sagt så oplyser de at testen til stor barm er udført på E og F skål. Det fik mig til tasterne og jeg skrev til iForm:

“Super at I tester sports bh’er. I skriver dog at de store skåle er testet af E-F skål. Hos os er E skål en mellem størrelse. Der er masser af kvinder med H-I-J skål, der kæmper med at holde brysterne på plads og min erfaring er at der er meget stor forskel på hvad der virker til en E skål og hvad der virker til en I skål. Der er også meget stor forskel på om man er 70cm i omkreds eller 85cm. Stor omkreds og stor skål kræver meget mere støtte end lille omkreds og/eller lille skål. Derfor kan en anbefaling fra en kvinde med 70E være en virkelig dårlig anbefaling til en kvinde med 85H. Det bedste råd er derfor at høre ved andre med nogenlunde samme størrelse som sig selv (både skål og omkreds). Ellers tak for spændende artikler og en god test. //Louise wondersport.dk”

De har desværre ikke svaret.

Min pointe her er at det er fint med sports bh tests. Du kan bruge tests til at få et indtryk at vejledende priser, materialer, åndbarhed, svedtransportering osv. De giver et godt overblik. Men vær opmærksom på kun at tage imod anbefalinger omkring støtten i en sports bh  fra kvinder med din egen barmstørrelse (både skål og omkreds). Det samme gælder for sports bh tests. Lyt til testere med din egen størrelse. Og også til dem med sådan cirka din størrelse. Men lyt ALDRIG til tests, der er udført på en helt anden barmstørrelse end din egen.

Jeg har samlet 5 danske sports bh tests (og en enkelt norsk). Du finder oversigten, resultater og testvindere sammen med mine kommentarer her >>

Og hvis du vil se min (og andres) kommentarer til iForm på facebook så kan du trykke på billedet herunder.

 

iForm sports bh test på facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *