51 35 66 09 - alle hverdage 10-14. Udenfor telefontid ringer vi dig gerne op. Eller brug kontaktformularen og få svar på mail.

SportsBH guide - vælg den rigtige sportsBH

Denne guide til valg af sports bh er udarbejdet af wondersport.dk. Guiden er skrevet af Louise (ejer af wondersport,dk). Her i guiden vil jeg gerne klæde dig på til at vælge den rigtige sports bh. Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig ved at bruge kontaktformularen.

Her kan du finde information om:

Læs hele guiden herunder eller se udvalget af sports bh

OBS! Der kommer ny persondatafordning 25. maj. Det betyder at vi er ved at opdatere vores procedurer for at passe endnu bedre på dine informationer og informere dig endnu bedre om hvordan vi gør det. Mens vi arbejder på forbedringerne er det desværre ikke muligt at få guiden tilsendt på mail. Der åbnes op for guiden igen indefor få dage. Undskyld ulejligheden!

Hvorfor bruge sports bh?

Vi kender det alle. Løbeturen der bare aldrig bliver rigtig god når brysterne hopper og danser mens vi løber. Desværre er det ikke kun et spørgsmål om ubehag. Det handler også om dine brysters fremtid. Rent ud sagt om at undgå hængebryster.

Byster består af hud og bindevæv. Det betyder at hvis brysterne får lov til at hoppe og danse rundt vil hud og bindevæv blive strukket ud uden mulighed for at få det trukket på plads igen. Resultatet kan være hængebryster.

Derfor er det vigtigt at beskytte dine bryster mod bevægelse når du hopper og løber. Og det er aldrig for sent at skifte til en god sports-bh, der holder brysterne på plads under mens du dyrker motion.

Forskningsresultater lavet af Porthmuth University viser at et bryst i G skål bevæger sig 13 cm (ja du læste rigtigt) op og ned og fra side til side under løb. En almindelig bh reducerer brystets bevægelse med 38%. En god sports bh reducerer brystets bevægelse med 74% (målt ved brug af Shock Absorber sports bh). De dårligste sports bh'er støtter ikke mere end en almindelig bh. Derfor anbefaler og forhandler wondersport.dk kun gode, testede og velafprøvede sports bh'er der giver ordentlig støtte til brysterne.

Hvad er der specielt ved wondersport's sports bh'er?

Wondersport er en specialbutik med sports bh'er. Siden jeg startede wondersport i 2007 har jeg derfor arbejdet målrettet på at give den bedste service og de bedste sports bh'er til mine kunder.Og derfor kan du kun finde de sports bh'er hos wondersport.dk, som jeg (Louise) synes er de ABSOLUT bedste indenfor sin kategori. Jeg bruger sports bh'erne selv og ved præcist hvad der virker og hvad der ikke gør. Det er udfra mine oplevelser og de tilbagemeldinger jeg får jeg skriver denne sports bh guide.

Hvad skal jeg kigge efter når jeg vælger sports bh?

Hos wondersport,dk kan du kun finde sports bh'er som jeg (Louise) specielt har udvalgt til at være blandt de bedste indenfor forskellige typer af sports bh'er. Men hvordan bedømmer jeg om en sports bh er god eller dårlig?

Som en tommelfingerregel skal man sige, at en sports bh består af 3 dele, der arbejder sammen om at give den god støtte: stropper, rundt om kroppen og skålene.

Stropper:

Er stroppen fast eller elastisk? Tag fat i stroppen ved skulderen og træk opad. Løfter skålen sig eller giver stroppen efter? Jo mere fast en strop er desto mere støtte er den med til at give. Kan stroppen reguleres? Tjek om der er justeringsspænder til at stramme stroppen med og om den kan strammes nok.

Skåle:

Er materialet elastisk eller fast? Træk i stoffet og mærk om det giver sig. Jo fastere stoffet er desto mere støtte er der i sports bh’en. De mere elastiske materialer har også en tendens til at give sig ved brug, så sports bh’en bliver løsere. Du får typisk den bedste støtte og længste holdbarhed i en spots bh med et mere fast materiale.

Rundt om kroppen:

En sports bh skal sidde stramt rundt om kroppen. Om båndet er bredt eller smalt er en smagssag og for langt de fleste betyder det ikke noget. Det der betyder noget, er at den sidder stramt rundt om kroppen, så den ikke glider op og ned ved bevægelse. Tjek derfor om der er ryglukning i sports bh’en. Sports bh’er, der skal trækkes over hovedet for at få dem på kan ikke sidde helt så stramt som dem, der har ryglukning.

Hvordan er det lige med de der sports bh størrelser?

For at en sports bh passer skal den sidde stramt rundt om kroppen. Og den skal sidde over brysterne. Den skal være stor nok til at bysterne dækkes, men den skal sidde stramt for at holde brysterne på plads.

Så hvis du er slank med store bryster skal du have en sports bh med lille omkreds og stor skål. Hvis du er tyk med små bryster skal du have en stor omkreds og lille skål. Så alt efter hvordan du ser ud skal du have en størrelse, der passer.

For at dække forskellige behov findes der mange størrelser. Hos wondersport kan du finde sports bh’er i 72 forskellige størrelser!

Ikke alle størrelser fås i samme bh. Det er godt nok. For det er forskelligt hvad der er en god bh til en lille og en stor skål. Derfor er det helt ok at en sports bh ikke findes i alle størrelser. Men det vil være sådan at der er størst udvalg i midterstørrelserne og ikke så stort udvalg i yderstørrelserne. Jeg gør alt hvad jeg kan for at have gode sports bh'er i yderstørrelserne. Og når jeg finder de gode sports bh'er, så har jeg dem hjemme på lageret i alle størrelser, så de kan leveres fra dag til dig. Også i yderstørrelserne.

Rigtig mange har oplevet at det er svært at finde en sports bh, der kan holde brysterne på plads. Det er måske også tilfældet for dig siden du sidder og læser/ser denne guide. Årsagen er at der desværre findes mange forskellige toppe i mange forskellige udformninger, der bliver betegnet som sports bh’er. Vær opmærksom på, at når en sports top, der fås i s-xl skal dække 72 forskellige størrelser, så vil den ikke være ret god til at støtte for langt de fleste størrelser. derfor er det ALTID min anbefaling, at du vælger en god sports bh i "rigtige" bh størrelser. Kun helt unge piger eller dig,der ligger i en standard-midterstørrelse vil blive glad for en sports top i en S-XL størrelse. Alle os andre er bedre stillet med en sports bh, der sidder stramt rundt om kroppen og en skålstørrelse, der dækker brystet.

Hvor meget støtte har jeg brug for? Supportlevel

To gode retningslinjer til valg af støtte i sports bh er:

  • jo større skålstørrelse du har des mere støtte har du brug for
  • jo flere hopbevægelser du laver i din sport des mere støtte har du brug for (dvs. løb og ridning kræver mere støtte end f.eks. zumba)

Dette beskrives gennem nedenstående illustration (fra Shock Absorber). Shock Absorber har indført et begreb de kalder support level, der fortæller hvor meget en sports bh støtter. Support level varierer fra 1 (lidt støtte) til 4 (maksimal støtte). Figuren viser hvordan en stor barm har brug for et højere support level i forhold til en lille barm.

Support level for sportsBH

Nu spørger du måske dig selv hvorfor alle sports bh’er ikke bare er lavet med support level 4. Og ærligt talt, det spørger jeg også mig selv om en gang imellem. Men faktum er at der er nogle modeller der er lavet for billigt uden at være designet og testet til at give støtte. Og nogle modeller vægter design og udseende højere end funktion.

Generelt kan du regne med

  • at en sports bh top der trækkes over hovedet giver mindre støtte end en sports bh med syninger i skålene og mulighed for justering af omkredsen. Til gengæld giver den pæne bryster under blusen og er tit i smart design. Derfor kan en sports bh top være et rigtigt godt valg til den mindre barm men anbefales ikke til en stor barm.
  • at en foret/padded sports bh eller sports bh med fyld giver mindre støtte end en sports bh uden fyld. Til gengæld giver den god facon til den mindre barm. Derfor kan en sports bh med fyld være et godt valg til en mindre barm men anbefales ikke til en stor barm.
  • at en push up sports bh giver mindre støtte end en sports bh uden push up. Derfor kan en push up sports bh være et OK valg til en mindre barm men anbefales ikke til en stor barm.

Hvilken sports bh skal jeg så vælge?

Hvilken model der passer bedst og opfylder dine behov afhænger meget af din størrelse. Vælg altid din sports bh ud fra din størrelse. Det er rigtigt fint at høre andres erfaringer med en sports bh, men den sports-bh der fungerer for en pige med C skål er ofte ikke det bedste valg til en pige med G skål.

På wondersport.dk kan du finde en opdeling af sports bh’er efter din skålstørrelse. Nogle modeller fås kun i lille skål, nogle fås kun i stor skål. Det er godt! Det betyder at sports bh’en er konstrueret til at virke optimalt til en bestemt skålstørrelse.

Få mere info på e-mail

Jeg har skrevet en mere detaljeret sports bh guide. Den kan du få tilsendt på mail.